Nieuws

logo Website KENBRI WEBER RIFRA

In deze coronatijd is er niet veel aan de hand op het gebied van trainingen. Door de veiligheidsmaatregelingen die vastgesteld zijn door de veiligheidsregio,s maakt het dit niet mogelijk. Gezond blijven is het motto.
Rekening houdend met alle veiligheidsmaatregels konden we gelukkig nog iets betekenen voor de Veiligheidsregio Brabant Noord.

Brandweer Brabant-Noord is het gemeenschappelijk brandweerkorps van de 17 gemeenten in de regio Brabant-Noord en een onderdeel van Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Kenbri levert nieuw redgereedschap Brandweer Brabant-Noord

DRV Groep (sinds 1 januari onderdeel van Kenbri Fire Fighting) heeft de gunning gekregen van de Europese Openbare Aanbesteding voor de levering van redgereedschap aan Brandweer Brabant-Noord. Het gaat hierbij om circa 60 sets accu aangedreven redgereedschap. Een set bestaat uit een schaar, een spreider en een ram. De totale opdrachtwaarde ligt rond de 1 miljoen euro en omvat naast de aanschaf van redgereedschap en accu’s ook levensduuraspecten zoals trainingen, onderhoud en reparatie.

Uniformiteit en gefaseerde vervanging
Brandweer Brabant-Noord (BBN) heeft in totaal 60 tankautospuiten waarop redgereedschap aanwezig is. Daarbij streeft BBN naar uniformiteit qua bepakking en uitrusting van de voertuigen. Daarom worden alle sets redgereedschap op de brandweervoertuigen gedurende het contract vervangen. De vervanging zal gefaseerd plaatsvinden.

Weber Rescue redgereedschap
DRV heeft in deze aanbesteding redgereedschap van Weber Rescue Systems aangeboden. Sinds de overname van DRV is Kenbri exclusief importeur voor de Nederlandse markt van Weber Rescue. De producten van deze innovatieve fabrikant staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en prestaties.

Praktijktest
Bij de aanbesteding van BBN was de beoordeling van de praktijktest een belangrijk onderdeel van de gehele beoordeling. In de praktijktest konden toekomstige gebruikers het aangeboden redgereedschap testen en beoordelen op inzet gereedmaken, mobiliteit, ergonomie, gebruik en inzetgemak. (bron: KENBRI Fire Fighting)

Gebruikersinstructie
Conform de wens van BBN verzorgt Kenbri i.s.m. Weber Rescue en Rifra Instructions de trainingen over het gebruik van het nieuwe redgereedschap. In eerste instantie zouden deze instructies volgens het zogenaamde train-the-trainer principe gegeven worden aan instructeurs van BBN.  Brandweer Brabant Noord heeft ervoor gekozen om instructeurs de posten te laten bezoeken en daar de training te verzorgen. In deze tijd is bijeenkomen van grote groepen nog niet echt wenselijk. Kenbri, Rifra en de Veiligheidsregio hebben samen een video gemaakt over het nieuwe redgereedschap en toepassingen. Deze video kunnen de mensen thuis bekijken voordat ze aan de praktijkinstructie gaan deelnemen. Door de instructie zo in te richten, in zelfstudie en een praktijksessie, is het mogelijk om twee ploegen te trainen op hun eigen oefenavond. Door de gebruikersinstructie te integreren in een bijscholing Technisch Hulpverlening ontstaat er een mooi pakket waarbij de redgereedschappen goed tot hun recht komen.De voertuigen die gebruik worden, zijn van tevoren geprepareerd om een zo realistisch beeld te kunnen geven.
  
                               Momentopname 2 2 3 2021 20 26                               Momentopname 1 2 3 2021 20 24


https://www.rifra-instructions.nl/fotoalbums/event/TrainingBrandweerBrabantNoord

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Gebruikers Training Weber Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.