Nieuws
1RD Paderborn 2022

Eindelijk na twee jaar Covid heeft van 6 tot 10 oktober 2022  het grootste trainingsevenement voor technische assistentie ter wereld plaats gevonden op het ADAC Training Center in Paderborn
Meer dan 80 internationale trainers van WEBER RESCUE SYSTEMS hebben in de vier dagen van het evenement ongeveer 600 deelnemers van over de hele wereld opgeleid.
Het is voor mij alweer de 11e keer, dat ik optreed als instructeur voor Weber Rescue
In die 11 keer is er veel verandert. In het begin had elke station 2 pits en deden we er drie dagen over. Door de inschrijvingen, die steeds meer en meer werden is er toen besloten om het station uit te breiden naar 3 pits, A-B-en C.
De Rescue Days bleven maar groeien en daarom is besloten om geen 3 dagen te draaien, maar 4.
Dit alles om aan de toename van deelnemers te kunnen voldoen. Dit houdt ook in, dat er iets van de organisatie gevraagd werd. Voor bijna elk station zijn dan ongeveer 48 schrootvoertuigen nodig, om nog maar niet te praten over het aantal nieuwe voertuigen, dat er nodig is en het aantal vrachtwagencabine’s; dit is Duitsland een mega klus. Cabine’s zijn niet eenvoudig te verkrijgen in Duitsland.
De laatste 4 jaar houd ik mij als stationleider bezig met het thema “Kettenrettung” Zorg voor de afstemming met de instructeurs en wat er gedaan gaat worden. Zo wordt op elke pit hetzelfde geïnstrueerd. Helaas heeft deze manier van redden nog geen bekendheid in Nederland. Ik denk, dat het een goed alternatief is en een verbreding geeft van de mogelijkheden om op te kunnen treden bij verkeersongevallen voor zowel personenvoertuigen als vrachtwagens.

Fotoalbum Rescue Days Paderborn.


 

Rescue days 2023     21 - 24 september Bostalsee, Duitsland

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days Paderborn 2022

Rescue Days Paderborn 2022 Rescue Days Paderborn 2022 Rescue Days Paderborn 2022 Rescue Days Paderborn 2022

Gebruikers Training Weber Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.