Nieuws
Het is alweer enige tijd geleden dat ik iets heb geplaatst op de nieuwssite van mijn Website. Dit komt omdat ik de laatste tijd veel op Facebook schrijf of post. In September heb ik het geluk gehad dat ik een van de uitverkorene was, die voor de firma Weber mocht af reizen naar Chapecó in Brazilië.vertrek Amsterdam
Mijn reis begon in Amsterdam, vandaar naar Lissabon waar ik drie andere collega’s trof en met hun de plas ben overgestoken naar Sao Paulo. Vanaf dit vliegveld door naar Chapecó. Een lange reis maar zeker de moeite waard. In Brazilië is voor de 5e keer de Rescue Days georganiseerd door de Dealer van Weber Rescue Systems. Het was wel voor de eerste keer, dat er instructeurs van buiten Brazilië werden ingevlogen. De structuur van de brandweer daar is militaristisch ingericht.

Net als de Rescue Days in Duitsland waren er verschillende pits ingericht. Ik kreeg, samen met Kapitein Muniz van de brandweer in Sao Paulo, de pit “Nieuwe Voertuigen Techniek. Kapitein Muniz heeft het theoretische gedeelte voor zijn rekening genomen en samen hebben we de praktijk gedaan. In de theorie is alles verteld over de constructies van verschillende voertuigen en heeft hij de App gelanceerd waarmee eenvoudig de technische gegevens, zoals wij kennen met het Crash Recovery System, opgevraagd konden worden over het desbetreffende voertuig. Ook het E-Call systeem is aan de orde gekomen. E-call is een systeem dat, via een wifi-verbinding, contact zoekt IMG 20180804 WA0009met een Callcentrum, wat een meldkamer van de brandweer kan zijn. Ook kan op een nauwkeurigheid van enkele meters het voertuig gelokaliseerd worden. waardoor de juiste eenheden naar de plek van het ongeval gestuurd kunnen worden.
In de praktijk hebben we de App toegepast. Met behulp van aantekeningen op het voertuig hebben we vastgesteld, waar we rekening mee moesten houden.

Overal ter wereld worden mensen anders opgeleid. Het is daarom interessant om te kijken hoe dit is gebeurd en waar we op in kunnen spelen.
Het motto dat we hanteerde was, “Less is More”: Hoe kun je op een eenvoudige en snelle manier bij het slachtoffer komen en bevrijden. Iets wat nog niet zo bekend was bij de collega’s van Brazilië.

Het zijn zeer leervolle dagen geweest, zowel voor de collega’s van Brazilië als voor mij. Het is altijd leuk, zinvol en goed om eens in de keuken te kijken van een andere Brandweerkorps. Waar ook ter wereld

Volg Rifra ook via Facebook

Fotoalbum: Rescue Days Brazilie
Captan Muniz
 

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A.

Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A.

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.