Nieuws

Rifra logo klein transparant
Door de samenwerking met Weber Rescue Systems heb ik de mogelijkheid om bij te blijven op het gebied van de Technische Hulpverlening. Door deze samenwerking is er een groot netwerk ontstaan met andere instructeurs wereldwijd, die ook een bijdrage leveren op de Rescue Days. Met dit platform krijg je inzicht hoe het er in de andere landen gaat met de technische hulpverlening.
Door de bijeenkomsten die een paar keer per jaar plaatsvinden heb ik met diverse instructeurs de kans om de veranderingen binnen de technische hulpverlening te bespreken.

Deze vinden soms plaats bij de wel bekende autofabrikanten in Duitsland, Mercedes Benz, Opel, Audi Porsche en Volkswagen. Hier zie ik hoe de materialen en constructies bij de moderne auto’s veranderd zijn en hoe zij reageren op de nieuwe redgereedschappen. Ik krijg ook de gelegenheid om de ons bekende inzettechnieken uit te oefenen op deze nieuwe auto's. De veranderingen van de materialen en constructies laten toe of deze wel of niet werken en of dat er aanpassingen vereist zijn om zo toch je doel te halen.

Naast alle veranderingen in de auto-industrie krijg ik ook de veranderingen mee op het gebied van de redgereedschappen.
Door de samenwerking met Weber is ook de samenwerking ontstaan met de leverancier van de Weber Redgereedschappen in Nederland, Kenbri Firefighting. Als gebruiker van gereedschappen heb ik ruime ervaring in het bedienen en gebruik van deze redgereedschappen. Met deze kennis kan ik dit bedrijf ondersteunen bij demonstraties.
Slechte redgereedschappen worden niet gemaakt, allen voldoen aan de gestelde eisen maar het mooie van dit werk is om de koper in spé te enthousiasmeren om met dit merk in zee te gaan.

samenwerking WR Kenbri Rifra
Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

HV zwaar Brandweer Olst

HV zwaar Brandweer Olst HV zwaar Brandweer Olst HV zwaar Brandweer Olst HV zwaar Brandweer Olst

Opendag Brandweer De Meern

Opendag Brandweer De Meern Opendag Brandweer De Meern Opendag Brandweer De Meern Opendag Brandweer De Meern

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.