Alternatieve brandstoffen en aandrijving

De discussie over de klimaatverandering en het terugdringen van de CO 2 uitstoot zal u niet ontgaan zijn. Steeds meer autofabrikanten, van zowel personenauto's als vrachtwagens, brengen voertuigen op de markt met een alternatieve brandstof of aandrijving.

Er wordt volledig ingezet op elektrische en Hybride voertuigen als het gaat om alternatieve aandrijving.
Als men kijkt naar alternatieve brandstoffen, zien we dat de fabrikanten gebruik maken van gas, zoals CNG en LNG. Dit is aardgas in gasvormige en/of vloeibare toestand. Een wat specialer vorm is waterstof. Waterstof en een brandstofcel maken het mogelijk, dat een voertuig elektrisch kan rijden.

Rifra-Instructions biedt voor het optreden bij bovengenoemde een instructie aan, waarin wordt ingegaan op de verschillende vormen van energie en brandstoffen.
Zij laat zien wat de verschillen zijn in deze voertuigen en hoe men veilig kan optreden bij een ongeval of brand. Door een Look & Feel sessie kunnen de kandidaten met behulp van het Crash Recovery System de meegebrachte voertuigen verkennen.

Pagina Alternatief Cu Info

 

 

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Ketting Redding

Ketting Redding Ketting Redding Ketting Redding Ketting Redding

Kettingset voor Brandweer Rotterdam

Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.