Nieuws
corona richtlijnen icon Tekengebied 1

Wie had ooit gedacht dat 2020 zo zou gaan verlopen. Eind Februari wordt bekend dat er in China een visus is opgedoken, het inmiddels wel bekende Corona virus. Heel langzaam rolt dit virus als een deken, uit over heel de wereld. Vooral thuis werken wordt in het begin het motto. De 1,5 meter samenleving wordt langzaam een feit.
Ook voor de brandweer heeft dit virus een impack. Kazernes gaan dicht, het oefenprogramma wordt stil gelegd. Alleen in noodgevallen zijn er mensen in de kazernes en gaan zij op pad.

Het complete opleidingsprogramma bij de diverse veiligheidsregio’s ligt stil, de geplande trainingen en evenementen in het binnen- en buitenland gaan niet door.
Dit met het gevolg dat wij op dat moment ook niets meer kunnen betekenen.

Belangrijk is dat iedereen weer gezond wordt of blijft. Al het bovenstaande is dan maar een bijzaak.
We wachten het allemaal maar af en hopen dat er weer een tijd komt dat wij iets kunnen gaan betekenen. Als het dan zover komt zijn we er klaar voor. Samen met de organisaties kunnen we kijken hoe we de draad weer oppakken in deze 1,5 meter samenleving.
Rifra levert graag een bijdrage in deze en wenst iedereen heel veel sterkte in de komende tijd.
nieuwspagina japan 4De Rescue Days in Duitsland zijn een begrip geworden voor vele brandweermensen. Elk jaar weer wordt dit evenement bezocht vanuit alle windhoeken van de wereld. Wat je nu ziet, is dat deze dagen nu ookde hele wereld van deze dagen worden georganiseerd met ondersteuning vanuit Weber Rescue Oostenrijk.
Ik heb het geluk om daaraan mee te mogen werken. Zoals ik de vorige keer heb geschreven, ben ik in 2018 naar Chapecó in Brazilie afgereisd. Een fantastische ervaring. 

Nu ben ik gevraagd om mee te gaan naar Nagaoka in Japan.
De company Funayama is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in de benodigdheden voor rampenpreventie en producten vervoert, die nodig zijn in tijden van nood en rampen. Funayama is ook dealer van de Weber Rescue Tools. Om de organisatie daar te ondersteunen vertrekken er vanuit Europa 6 instructeurs. Dit gezelschap bestaat uit 2 Oostenrijkers, drie Duiters en 1 Nederlander, alle zijn instructeurs voor Weber Ausbilderteam.
Dit jaar is het voor de 8e georganiseerd. Er komen ongeveer 244 deelnemers verspreid over drie dagen. Bij dit evenement zijn 86 voertuigen gebruikt voor de trainingen.

fotoalbum: Rescue Days Japan 2019
imagesIn oktober heb ik voor 4 personen van de Fireservices van Ghana Port and Harbours Autority een gereedschapsinstructie verzorgd. Deze mensen waren in Duitsland, om een kijkje te nemen op de Rescue Days in Mosbach en daarna een training te volgen.
In 4 dagen tijd de mensen theoretisch en praktisch te scholen met de gereedschappen die ze gekocht hadden. Ook waren zij nieuwsgierig hoe de hulpverlening in Europa geregeld is.
Dit kon dan alleen door het stappenplan, zoals wij kennen, met ze door te nemen in verschillende situaties. Wat ze opviel is het hoge veiligheidsniveau waarmee wij werken, in het bijzonder het veiligstellen van het ongeval.
Het waren 4 intensieve dagen en zij zijn met een voldaan gevoel naar huis vertrokken.

nieuwspagina Ghana 3
Fotoalbum:
 Ghana 2019 G.P.H.A.

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A.

Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A.

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.