Nieuws

logo Website KENBRI WEBER RIFRA

In deze coronatijd is er niet veel aan de hand op het gebied van trainingen. Door de veiligheidsmaatregelingen die vastgesteld zijn door de veiligheidsregio,s maakt het dit niet mogelijk. Gezond blijven is het motto.
Rekening houdend met alle veiligheidsmaatregels konden we gelukkig nog iets betekenen voor de Veiligheidsregio Brabant Noord.

Brandweer Brabant-Noord is het gemeenschappelijk brandweerkorps van de 17 gemeenten in de regio Brabant-Noord en een onderdeel van Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Kenbri levert nieuw redgereedschap Brandweer Brabant-Noord

DRV Groep (sinds 1 januari onderdeel van Kenbri Fire Fighting) heeft de gunning gekregen van de Europese Openbare Aanbesteding voor de levering van redgereedschap aan Brandweer Brabant-Noord. Het gaat hierbij om circa 60 sets accu aangedreven redgereedschap. Een set bestaat uit een schaar, een spreider en een ram. De totale opdrachtwaarde ligt rond de 1 miljoen euro en omvat naast de aanschaf van redgereedschap en accu’s ook levensduuraspecten zoals trainingen, onderhoud en reparatie.

Uniformiteit en gefaseerde vervanging
Brandweer Brabant-Noord (BBN) heeft in totaal 60 tankautospuiten waarop redgereedschap aanwezig is. Daarbij streeft BBN naar uniformiteit qua bepakking en uitrusting van de voertuigen. Daarom worden alle sets redgereedschap op de brandweervoertuigen gedurende het contract vervangen. De vervanging zal gefaseerd plaatsvinden.

Weber Rescue redgereedschap
DRV heeft in deze aanbesteding redgereedschap van Weber Rescue Systems aangeboden. Sinds de overname van DRV is Kenbri exclusief importeur voor de Nederlandse markt van Weber Rescue. De producten van deze innovatieve fabrikant staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en prestaties.

Praktijktest
Bij de aanbesteding van BBN was de beoordeling van de praktijktest een belangrijk onderdeel van de gehele beoordeling. In de praktijktest konden toekomstige gebruikers het aangeboden redgereedschap testen en beoordelen op inzet gereedmaken, mobiliteit, ergonomie, gebruik en inzetgemak. (bron: KENBRI Fire Fighting)

Gebruikersinstructie
Conform de wens van BBN verzorgt Kenbri i.s.m. Weber Rescue en Rifra Instructions de trainingen over het gebruik van het nieuwe redgereedschap. In eerste instantie zouden deze instructies volgens het zogenaamde train-the-trainer principe gegeven worden aan instructeurs van BBN.  Brandweer Brabant Noord heeft ervoor gekozen om instructeurs de posten te laten bezoeken en daar de training te verzorgen. In deze tijd is bijeenkomen van grote groepen nog niet echt wenselijk. Kenbri, Rifra en de Veiligheidsregio hebben samen een video gemaakt over het nieuwe redgereedschap en toepassingen. Deze video kunnen de mensen thuis bekijken voordat ze aan de praktijkinstructie gaan deelnemen. Door de instructie zo in te richten, in zelfstudie en een praktijksessie, is het mogelijk om twee ploegen te trainen op hun eigen oefenavond. Door de gebruikersinstructie te integreren in een bijscholing Technisch Hulpverlening ontstaat er een mooi pakket waarbij de redgereedschappen goed tot hun recht komen.De voertuigen die gebruik worden, zijn van tevoren geprepareerd om een zo realistisch beeld te kunnen geven.
  
                               Momentopname 2 2 3 2021 20 26                               Momentopname 1 2 3 2021 20 24


https://www.rifra-instructions.nl/fotoalbums/event/TrainingBrandweerBrabantNoord

corona richtlijnen icon Tekengebied 1

Wie had ooit gedacht dat 2020 zo zou gaan verlopen. Eind Februari wordt bekend dat er in China een visus is opgedoken, het inmiddels wel bekende Corona virus. Heel langzaam rolt dit virus als een deken, uit over heel de wereld. Vooral thuis werken wordt in het begin het motto. De 1,5 meter samenleving wordt langzaam een feit.
Ook voor de brandweer heeft dit virus een impack. Kazernes gaan dicht, het oefenprogramma wordt stil gelegd. Alleen in noodgevallen zijn er mensen in de kazernes en gaan zij op pad.

Het complete opleidingsprogramma bij de diverse veiligheidsregio’s ligt stil, de geplande trainingen en evenementen in het binnen- en buitenland gaan niet door.
Dit met het gevolg dat wij op dat moment ook niets meer kunnen betekenen.

Belangrijk is dat iedereen weer gezond wordt of blijft. Al het bovenstaande is dan maar een bijzaak.
We wachten het allemaal maar af en hopen dat er weer een tijd komt dat wij iets kunnen gaan betekenen. Als het dan zover komt zijn we er klaar voor. Samen met de organisaties kunnen we kijken hoe we de draad weer oppakken in deze 1,5 meter samenleving.
Rifra levert graag een bijdrage in deze en wenst iedereen heel veel sterkte in de komende tijd.
nieuwspagina japan 4De Rescue Days in Duitsland zijn een begrip geworden voor vele brandweermensen. Elk jaar weer wordt dit evenement bezocht vanuit alle windhoeken van de wereld. Wat je nu ziet, is dat deze dagen nu ookde hele wereld van deze dagen worden georganiseerd met ondersteuning vanuit Weber Rescue Oostenrijk.
Ik heb het geluk om daaraan mee te mogen werken. Zoals ik de vorige keer heb geschreven, ben ik in 2018 naar Chapecó in Brazilie afgereisd. Een fantastische ervaring. 

Nu ben ik gevraagd om mee te gaan naar Nagaoka in Japan.
De company Funayama is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in de benodigdheden voor rampenpreventie en producten vervoert, die nodig zijn in tijden van nood en rampen. Funayama is ook dealer van de Weber Rescue Tools. Om de organisatie daar te ondersteunen vertrekken er vanuit Europa 6 instructeurs. Dit gezelschap bestaat uit 2 Oostenrijkers, drie Duiters en 1 Nederlander, alle zijn instructeurs voor Weber Ausbilderteam.
Dit jaar is het voor de 8e georganiseerd. Er komen ongeveer 244 deelnemers verspreid over drie dagen. Bij dit evenement zijn 86 voertuigen gebruikt voor de trainingen.

fotoalbum: Rescue Days Japan 2019

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Gebruikers Training Weber Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.