Nieuws
nieuwspagina japan 4De Rescue Days in Duitsland zijn een begrip geworden voor vele brandweermensen. Elk jaar weer wordt dit evenement bezocht vanuit alle windhoeken van de wereld. Wat je nu ziet, is dat over de hele wereld van deze dagen worden georganiseerd met ondersteuning vanuit Weber Rescue Oostenrijken Duitsland.
Ik heb het geluk om daaraan mee te mogen werken. Zoals ik de vorige keer heb geschreven, ben ik in 2018 naar Chapecó in Brazilie afgereisd. Een fantastische ervaring. 

Nu ben ik weer gevraagd om mee te gaan naar Nagaoka in Japan.
De company Funayama is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in de benodigdheden voor rampenpreventie en producten vervoert, die nodig zijn in tijden van nood en rampen. Funayama is ook dealer van de Weber Rescue Tools. Om de organisatie daar te ondersteunen vertrekken er vanuit Europa 6 instructeurs. Dit gezelschap bestaat uit 2 Oostenrijkers, drie Duiters en 1 Nederlander, alle zijn instructeurs voor Weber Ausbilderteam.
Dit jaar is het voor de 8e georganiseerd. Er komen ongeveer 244 deelnemers verspreid over drie dagen. Bij dit evenement zijn 86 voertuigen gebruikt voor de trainingen


Fotoalbum Rescue Days Japan
1RD Paderborn 2022

Eindelijk na twee jaar Covid heeft van 6 tot 10 oktober 2022  het grootste trainingsevenement voor technische assistentie ter wereld plaats gevonden op het ADAC Training Center in Paderborn
Meer dan 80 internationale trainers van WEBER RESCUE SYSTEMS hebben in de vier dagen van het evenement ongeveer 600 deelnemers van over de hele wereld opgeleid.
Het is voor mij alweer de 11e keer, dat ik optreed als instructeur voor Weber Rescue
In die 11 keer is er veel verandert. In het begin had elke station 2 pits en deden we er drie dagen over. Door de inschrijvingen, die steeds meer en meer werden is er toen besloten om het station uit te breiden naar 3 pits, A-B-en C.
De Rescue Days bleven maar groeien en daarom is besloten om geen 3 dagen te draaien, maar 4.
Dit alles om aan de toename van deelnemers te kunnen voldoen. Dit houdt ook in, dat er iets van de organisatie gevraagd werd. Voor bijna elk station zijn dan ongeveer 48 schrootvoertuigen nodig, om nog maar niet te praten over het aantal nieuwe voertuigen, dat er nodig is en het aantal vrachtwagencabine’s; dit is Duitsland een mega klus. Cabine’s zijn niet eenvoudig te verkrijgen in Duitsland.
De laatste 4 jaar houd ik mij als stationleider bezig met het thema “Kettenrettung” Zorg voor de afstemming met de instructeurs en wat er gedaan gaat worden. Zo wordt op elke pit hetzelfde geïnstrueerd. Helaas heeft deze manier van redden nog geen bekendheid in Nederland. Ik denk, dat het een goed alternatief is en een verbreding geeft van de mogelijkheden om op te kunnen treden bij verkeersongevallen voor zowel personenvoertuigen als vrachtwagens.

Fotoalbum Rescue Days Paderborn.


 

Rescue days 2023     21 - 24 september Bostalsee, Duitsland


nieuwspagina LKW BlingenBrandweermannen van de Veiligheidsregio Utrecht waren eerder dit jaar in Böblingen om daar onder andere hagelnieuwe Porsches open te knippen, iets dat in Nederland nauwelijks mogelijk is. Als dank voor die mogelijkheid haalde Van Maurik elf Duitse brandweerlieden naar Nederland om hier met vrachtauto’s te oefenen.
Het korps Böblingen bestaat uit 150 vrijwilligers en zo’n 18 beroepskrachten. De kazerne telt meer dan 16 voertuigen en het korps rukt ruim 850 keer per jaar uit.

Hier in Nederland werden de Duitse gasten ontvangen op de kazerne in Harmelen waar 2 voertuigen uitrukken en de oefening vond zaterdag plaats op een particulier bedrijventerrein van De Greef Coatings in Breukelen omdat de Veiligheidsregio Utrecht geen andere locatie ter beschikking had. De Duitsers waren ondanks die grote verschillen zeer te spreken over de oefenmogelijkheid. ,,In Duitsland verkopen wij alle vrachtauto’s aan het buitenland. Als brandweer is er geen mogelijkheid te oefenen met die voertuigen. Dit is voor ons dus uniek.”

Niet alleen voor de Duitse brandweerlieden was de uitwisseling interessant. Ook voor de Nederlandse instructeurs was het een waardevolle dag. ,,Het is bijzonder om te zien hoe zij zonder problemen met elf mensen aan één vrachtauto kunnen werken en zo goed op elkaar ingespeeld zijn. Ze zijn daar gewend om in grote teams uit te rukken. En zij zijn ook handig met het werken met kettingen. In Nederland halen ze die weer van de brandweerauto’s omdat de meeste brandweermensen geen idee hebben wat je ermee kunt doen. Het is op zo’n dag als vandaag weer goed om te zien wat je wel allemaal kunt doen met je gereedschappen”, zei collega-instructeur Jan Nieuwenhuizen.

De pittige oefendag, met dank aan de hoge temperaturen, werd onderbroken door een kop koffie met Hollandse tompouces en een lunch bij Seval E Cargo. Daarna werd in een moordend tempo de tweede vrachtautocabine gepeld en geknipt. Na een nabespreking was het tijd voor het uitreiken van een certificaat. De uitnodiging retour kwam ook meteen: . ,,Volgend jaar regelen wij graag Mercedessen voor jullie om mee te oefenen.”

 Fotoalbum: Duitse Brandweer volgt specialetraining in Nederland

Tekst: Linda Blok / TekstBlok
Foto’s: Bastiaan Miché/Regio 14.NL


Bekijk de video op Youtube

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days Paderborn 2022

Rescue Days Paderborn 2022 Rescue Days Paderborn 2022 Rescue Days Paderborn 2022 Rescue Days Paderborn 2022

Gebruikers Training Weber Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord Gebruikers Training Weber  Redgereedschap bij de Brandweer Brabant Noord

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.