Nieuws
Rifra Instructions levert de eerste kettingreddingset in Nederland af.

 
R2.1

Onlangs is door Rifra Instructions een complete kettingreddingset met alle benodigde materialen voor veilige en snelle kettingredding afgeleverd aan de Brandweer Rotterdam, locatie Frobenstraat. De eerste in Nederland! De levering is tot stand gekomen in samenwerking met Kenbri Fire Fighting, officieel dealer van Weber Rescue.

Met de aanschaf van deze kettingreddingset kan een nieuwe werkmethode voor het bevrijden van personen uit sterk gedeformeerde voertuigen na een ongeval worden toegepast. De methode is afkomstig uit Scandinavië, waar deze veelvuldig wordt toegepast en ook wel de “Oslo-methode” wordt genoemd.

De set bestaat uit 4 hoogwaardige (lichtgewicht) kettingen van kwaliteitsklasse 12, gewicht/waarschuwingsdeken en 4 omegaschakels.

Rifra Instructions heeft de mensen van de brandweerpost Frobenstraat opgeleid, zodat ze vanaf nu zelf trainingen met de ketting-red-set kunnen starten.

Interesse ie een vrijblijvende kennismaking met Kettingredding?
Neem contact op met Rifra-Instructions voor meer informatie: www.rifra-instructions.nl

fotoalbum Kettingset Brw Rotterdam


https://www.kenbri.nl/NL/brandweer
https://www.weber-rescue.com/

Rescue days Japan 1Inmiddels voor de 4e keer, ben ik gevraagd om mee te gaan naar de Rescue Days in Nagaoka, Japan.
De company Funayama is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in de benodigdheden voor rampenpreventie en producten vervoert, die nodig zijn in tijden van nood en rampen. Funayama is ook dealer van de Weber Rescue Tools. Om de organisatie daar te ondersteunen vertrekken er vanuit Europa 6 instructeurs. Dit gezelschap bestaat uit 1 Oostenrijker, 2 Duiters en 1 Fransman en 1 uit Nederland, allen zijn instructeurs voor Weber Ausbilderteam.
Ik heb het geluk om daaraan mee te mogen werken. Een fantastische ervaring


Rescue days Japan 10.1fotoalbum RescueDays Japan 2023
logo rescue daysDit jaar heeft Weber Rescue Systems voor de 20e het grootste trainingsevenement voor technische hulpverlening ter wereld georganiseerd.
Dit keer wederom aan de Bostalsee, hier heeft in 2018 ook al eens de Rescue Days plaatsgevonden
Meer dan 80 internationale trainers van WEBER RESCUE SYSTEMS hebben in de vier dagen van het evenement ongeveer 600 deelnemers van over de hele wereld getraind.
Het is voor mij alweer de 19e keer, dat ik optreed als instructeur voor Weber Rescue
In die 19 keer is er veel verandert. In het begin had elke station 3 pits en deden we er drie dagen over.
De Rescue Days bleven maar groeien en daarom is besloten om geen 3 dagen te draaien, maar 4.
Dit alles om aan de toename van deelnemers te kunnen voldoen. Dit houdt ook in, dat er iets van de organisatie gevraagd werd. Voor bijna elk station zijn dan ongeveer 48 wrakken nodig, om nog maar niet te praten over het aantal nieuwe voertuigen, dat er nodig is en het aantal vrachtwagencabine’s; dit is Duitsland een mega klus. Cabine’s zijn niet eenvoudig te verkrijgen in Duitsland.
De laatste 6 jaar houd ik mij als stationleider bezig met het thema “Kettenrettung” Zorg voor de afstemming met de instructeurs en wat er gedaan gaat worden. Zo wordt op elke pit hetzelfde geïnstrueerd. Helaas heeft deze manier van redden nog geen bekendheid in Nederland. Ik denk, dat het een goed alternatief is en een verbreding geeft van de mogelijkheden om op te kunnen treden bij verkeersongevallen voor zowel personenvoertuigen als vrachtwagens.
Rescue Days 2023 waren dit keer bijzonder. Tijdens dit evenment heeft onze "Papa" of "Godfather"  Reiner Stuber afscheidt genomen van de Rescue days en zijn instructeurs.
Reiner Stuber heeft, samen met collega's, de Rescue Days naar Duitsland gehaald. Dit evenment heeft hij meegebracht, na een bezoek aan de Crash Corse, in Amerika.

WR 11
fotoalbum Rescue Days Bostalsee 2023

https://www.weber-rescue.com/

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Ketting Redding

Ketting Redding Ketting Redding Ketting Redding Ketting Redding

Kettingset voor Brandweer Rotterdam

Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.