Nieuws

infopagina alternatieve energie
Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen. Door de toename van het vele verkeer neemt ook de vervuiling toe. De voertuigindustrie staat wat dat betreft ook niet stil. De uitstoot van CO² is één van de onderwerpen, waarvan de autoindustrie een speerpunt maakt. Schonere auto's op de markt brengen, die steeds aantrekkelijker worden om te kopen.

Hierdoor zie je steeds meer autofabrikanten, die voertuigen op de markt brengen met een alternatieve brandstof of de zogenaamde hybride voertuigen. Hybride voertuigen zijn voertuigen, die gebruik maken van twee verschillende aandrijvingen, bijvoorbeeld een brandstofmotor en een elektromotor. Bij deze voertuigen treffen we ook een accupakket aan. Naast deze varianten zijn er ook volledige elektrische auto's. Alternatieve brandstoffen zijn o.a. aardgas, LPG en waterstof. Al deze mogelijkheden zijn ervoor bedoeld om het milieu schoner te houden. Dat er dus steeds meer hybride, elektrische voertuigen en voertuigen met een alternatieve brandstof op de wegen komen, is dan ook niet vreemd.

Voor veel brandweerlieden is een THV-inzet met dit soort voertuigen nog onbekend terrein en heerst angst voor het hoogspanningsgedeelte, wat deze voertuigen bezitten. Vergelijkbaar met de intrede van airbags in voertuigen. Door de onbekendheid zijn er misschien wel verkeerde keuzes gemaakt bij een THV-inzet. Om de angst voor voertuigen met een alternatieve brandstof of elektrische en hybride voertuigen weg tenemen is het verstandig hierover geïnformeerd te worden.


Rifra-instructions heeft een actuele instructie over dit soort voertuigen gemaakt. De instructie geeft inzicht in het type voertuig en welke alternatieve brandstoffen er zijn of welke combinaties mogelijk zijn. Verder komen er vuistregels aanbod over hoe op veilig te treden bij een ongeva len brand. Ook wordt er aandacht besteed aan het Crash Recovery System (CRS) van de firma Moditech. Zonder een goed data systeem is het bijna onmogelijk om alles over deze voertuigen helder te krijgen.



     logo moditech   tablet CRS

Voor meer informatie; verwijzing naar de cursuspagina Alternatieve brandstoffen en aandrijving

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Ketting Redding

Ketting Redding Ketting Redding Ketting Redding Ketting Redding

Kettingset voor Brandweer Rotterdam

Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam Kettingset voor Brandweer Rotterdam

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.